אפשרות 1 : פטור ממס על הכנסות שכר דירה בישראל
עפ"י חוק מס הכנסה ( פטור ממס על הכנסות מהשכרת דירת מגורים, התש"ן – 1990, פטור יחיד מהשכרת דירת
מגורים ( אחת או יותר) בישראל או באזור (יהודה ושומרון) בשערים שלהלן:
בשנת 2024 עד 5,654 ש"ח (2023 עד 5,471 ש"ח) לחודש לחודש להלן – ("התקרה") פטורות ממס בכפוף לעמידה בתנאים אשר יפורטו להלן.
הכנסות מהשכרת דירת מגורים (אחת או יותר) ,בישראל או באזור, מעל התקרה ועד למכפלת התקרה ( בין 5,654 ש"ח לבין 11,308 ש"ח שנת 2023 בין 5,471
ש"ח לבין 10,942 ש"ח לחודש) , בשנת 2024, פטורות ממס באופן " מתואם".
הפטור מתואם באופן שבו סכום ההכנסה החודשית מעל לתקרה מקטין את התקרה בהפרש בין שכר הדירה
החודשי לבין התקרה הפטורה. כך, שבהכנסה חודשית של 11,308 ש"ח ( 5,654 ש"ח כפול 2) הפטור לא חל כלל.
תנאים לדרישת הפטור:
הדירה משמשת למגורים לפי טיבה. הדירה אינה רשומה או חייבת ברישום בספרי המשכיר. השוכר אישר בחתימת ידו כי הדירה משמשת לו למגורים בלבד. הדירה מושכרת לשוכר שהוא יחיד או לגוף שנקבע למטרה אשר נקבעה בהודעה ( הודעה על קביעת חבר בני אדם לצורך קבלת פטור על הכנסה מהשכרת דירת מגורים).
אפשרות 2: מס בשיעור 10% על הכנסה מהשכרת דירת מגורים בישראל
יחיד שהכנסתו מהשכרת דירה המשמשת למגורים בישראל אינה הכנסה מעסק יכול לבחור חיוב במס בשיעור 10% על ההכנסה וזאת אף אם השוכר הוא תאגיד (פטור חל כאשר המשכיר הוא יחיד וההשכרה היא למגורים).
יחיד אשר בחר בחיוב מס בשיעור 10% אינו זכאי לנכות הוצאות בייצור ההכנסה לרבות פחת או הפחתה אחרת.
באפשרות זו לא ניתן לנכות פחת או כל הוצאה אחרת בשל הדירה בייצור ההכנסה מדמי השכירות וכן לא יהיה זכאי לקיזוז , לזיכוי או לפטור מההכנסה מדמי שכירות או מהמס החל עליה.
חיוב במס כאמור מותנה בתשלום מקדמות ( בשיעור 10%) בתוך 30 ימים מיום קבלת דמי השכירות או מתום שנת המס שבה הייתה הכנסה מדמי שכירות.
- בהתאם לנתוני הנישום וכלל הכנסותיו ניתן למסות כל דירה במסלול אחר
אפשרות 3: דירת יחיד וקיזוז הוצאות שכירות למגורים – תשלום מס בשיעור 10%
יחיד שיש לו דירת מגורים יחידה ומעדיף משיקוליו לגור בדירת מגורים אחרת או לגור "בבית אבות" או "בבית חולים גריאטרי" כהגדרתם בסעיף 22(ו) לפקודה.
ההטבה מאפשרת למי שיש דירת מגורים יחידה שאותה הוא משכיר ובמקביל באותה תקופה הוא משלם דמי שכירות לצורך שכירת דירת מגורים אחרת בישראל מגוריו/מגורי בן זוגו המתגורר עימו בבית אבות או בבית חולים גריאטרי ( להלן "דמי שכירות מוטבים") לנכות מהכנסות השכירות המתקבלות מהדירה מושכרת את דמי השכירות המוטבים ששילם כהוצאה עד לסכום של 90,000 ש"ח בשנה.
יחיד אשר בחר בחיוב מס בשיעור 10% אינו זכאי לנכות הוצאות בייצור ההכנסה לרבות פחת או הפחתה אחרת.
חיוב במס כאמור מותנה בתשלום מקדמות ( בשיעור 10%) בתוך 30 ימים מיום קבלת דמי השכירות או מתום שנת המס שבה הייתה הכנסה מדמי שכירות.
** דגש- במקרים בהם הוצאות השכירות המשולמים ( דמי שכירות מוטבים ששילם) גבוהים מהכנסות השכירות מהדירה מושכרת , ההפרש לא יחשב כהסד הניתן לקיזוז כנגד כל הכנסה ( לא באותה שנת מס ולא בהפסד מועבר)
מס בשיעור של % 15 על הכנסה מהשכרת מקרקעין מחוץ לישראל
יחיד שהכנסתו מהשכרת מקרקעין מחוץ לישראל, (גם מקרקעין שאינו משמש למגורים), והיא אינה הכנסה מעסק, רשאי *** לשלם עליה מס בשיעור של %15 .עפ"י סעיף 122א לפקודת מס הכנסה, לא ניתן כל הוצאה שהוצאו בייצור ההכנסה מדמי השכירות וכן לא יהיה זכאי לקיזוז, לזיכוי או לפטור מההכנסה מדמי שכירות או מהמס החל עליה למעט ניכוי הוצאות פחת.
. ***במקום המס שהוא חייב בו לפי סעיף 121 לפקודת מס הכנסה, (מדרגות מס הכנסה ליחיד)
|
אנו עומדים לרשותכם לכל מידע נוסף, ככל שיידרש.